06-52406846

 

Uit onderzoek is gebleken dat scholing het meest effectief is om je arbeidsmarkt kansen te vergroten. Hierbij wordt snel gedacht aan volledige opleidingen, maar juist cursussen en trainingen dragen positief bij. Op het internet is een hele wereld te vinden aan gratis online trainingen. Ook zijn er diverse deelnemers van Mobiliteit Utrecht die hun trainingen tijdens de corona crisis gratis aanbieden. 

Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met nieuwe informatie.

 

Studytube

Manpower heeft tijdelijk Studytube opengesteld voor iedereen. Op studytube staan beroepsgerichte trainingen en opleidingen.

Coursera

Coursera is een engelstalig platform met een enorme verzameling e-learnings door verschillende universiteiten en internationale bedrijven. Veel trainingen zijn gratis te volgen. Er zij ook losse college’s te volgen. 

Horeca

In het kader van Leven Lang leren, óók in de coronacrisis biedt KHN samen met SVH de e-learning modules keuken, bediening en fastservice tijdelijk gratis aan.

TipTrack

Tiptrack is een online loopbaaninstrument voor leden van de AWVN. Op de website staan 250 elearnings en diverse testen. 

GoodHabitz

GoodHabitz is een online leerplatform, met diverse trainingen. De eerste 14 dagen zijn gratis. Leden van de vakbond CNV hebben tot juni gratis toegang. 

EHBO

Het Rode Kruis stelt een gratis online thuiscursus EHBO beschikbaar. Hiermee leer je vanuit huis, via je laptop of tablet hoe je eerste hulp verleent bij veelvoorkomende situaties.  

Doorzaam

Voor bedrijven zijn er tijdelijk van werk naar werk vouchers twv €500 beschikbaar gesteld om de positie van uitzendkrachten te versterken. De voucher kan besteed worden aan training, onboarding, enz.

FutureLearn

Een MOOC is een Massive Open Online Course. Diverse univertsiteiten bieden deze aan.  Op futerlearn vind je ene grote verzameling. Waaronder basis Nederlands voor anderstaligen. 

Springest

Op Springest staat een grote verzameling trainingen en e-learnings. Via de zoekmodule is het mogelijk om op gratis trainingen en e-learningen te zoeken.

Duolingo

Duolingo is een online omgeving die op ieder device werkt en taalcursussen aanbiedt. Vanuit het nederlands zijn dat duits en engels, maar vanuit het engels zijn er veel meer talen beschikbaar.