06-52406846

 

OVOL is de online editie van Veilig oversteken in je loopbaan. Twee weken lang zijn er online activiteiten te volgend die jou kennis laten maken met de arbeidsmarkt en zijn er workshops te volgen. De activiteiten zijn gericht op kennismaken en eigen groei vanuit de van werk naar werk gedachte. Fr bedrijfspresentaties zijn roze, en de workshops, oranje gekleurd. Meedoen is simpel. Je vindt hieronder een overzicht van het aanbod. Klik op de titel om meer te weten te komen over de activiteit. Onder aan de pagina staat een inschrijfformulier.

 

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

9-13 november bedrijfspresentaties

Onweerstaanbaar Ondernemen

Onweerstaanbaar ondernemen

Maandag 9 november 10.30-11.30

INSCHRIJVING GESLOTEN

Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Pedro van Helden laat je ontdekken hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.

 

Werken in zorg en welzijn

Werken in de Zorg en Welzijn

Maandag 9 november 13.00-14.00

INSCHRIJVING GESLOTEN

Ruim 1 miljoen mensen werken in de Zorg en Welzijn. Voor de toekomst zijn voldoende kansen. Maar welke kansen zijn dat? Hoe zit het met overstap beroepen. Utrecht Zorg is hét regionale aanspreekpunt voor álle zorg- en welzijnsorganisaties in de regio, en vertellen hoe het zit.

 

Wijzer in het Onderwijs !?!

 

Wijzer in het Onderwijs !?!

Maandag 9 november 14.00-15.00

INSCHRIJVING GESLOTEN

Zet jij een hele nieuwe stap in jouw carrière? Wil je iets betekenen voor de maatschappij en jonge mensen? Dan maken wij graag kennis met je!

Wij beantwoorden je vragen en vertellen je over de kansen in het onderwijs en de mogelijkheden die er zijn om jezelf te professionaliseren tot een bevoegde docent.

 

Provincie Utrecht: Werken aan een fantastische woon- werk en leefomgeving!

Werken bij de Provincie Utrecht

Dinsdag 10 november 10.00-11.00

INSCHRIJVING GESLOTEN

De provincie Utrecht: Werken aan een fantastische woon- werk en leefomgeving!

Werken voor de provincie Utrecht betekent werken aan maatschappelijke vraagstukken. Maar, hoe ziet dat er precies uit? In deze sessie vertellen we je over waar bij de provincie aan gewerkt wordt, wat voor soort banen bij onze organisatie beschikbaar zijn en hoe het is om bij de provincie te werken. Natuurlijk is er in deze sessie ook ruimte om al jouw vragen over werken bij de provincie te stellen.

Werken bij de SVB, dat biedt kansen

Werken bij SVB dat biedt kansen

Dinsdag 10 november 13.00-15.00

INSCHRIJVING GESLOTEN

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) zoekt denkers en doeners die graag het initiatief nemen. Maatschappelijke ontwikkelingen, veranderingen in wetgeving, allemaal zaken waardoor geen dag hetzelfde is bij de SVB.

Techniek, samen de crisis door

De techniek samen de crisis door

Woensdag 11 november 10.00-11.00

INSCHRIJVING GESLOTEN

Alles over behoud vakmanschap en nieuwe instroom in de techniek. Interessant voor mensen die hun baan (dreigen) kwijt te raken in de techniek. Dat kunnen werknemers van technische bedrijven zijn. Maar ook uitzendkrachten en ZZP-ers die hun baan of opdrachten in de techniek zijn kwijtgeraakt. Zit je in een sector die op dit moment hard wordt geraakt door de Cortona crisis? Er zijn mogelijkheden!

21 woning- corporaties in regio Utrecht

Klimmr – 21 woningcorporaties in regio Utrecht

INSCHRIJVING GESLOTEN

Woensdag 11 november 10.00-11.00

Hoe bouwen we in een kwetsbare buurt een community waarin bewoners elkaar ondersteunen? Wat is ervoor nodig om onze studentencomplexen in 2030 energieneutraal te maken? Hoe kunnen we big data inzetten om de wachtlijsten voor betaalbare woningen terug te dringen? Zomaar een greep uit de dagelijkse werkzaamheden bij een woningcorporatie. Eén op de vier huishoudens in Nederland woont in een sociale huurwoning. Nieuwsgierig geworden? Luister mee en stel je vragen!

Treinverkeersleider bij Prorail

Treinverkeersleider bij Prorail

INSCHRIJVING GESLOTEN

Woensdag 11 november 11.00- 12.00

“Leid het treinverkeer als een dirigent, zodat onze reizigers en goederen veilig en op tijd aankomen”.

Treinverkeersleiders zijn de mannen en vrouwen die achter de schermen keihard werken om alle treinen zoveel mogelijk op tijd te laten rijden. In een 24uurs omgeving, waar het ene moment alles perfect volgens plan verloopt, maar dit binnen één seconde compleet kan veranderen met alle hectiek die daarbij komt kijken. Oftewel; een boeiende en verantwoordelijke baan! Wil jij meer weten over het werken als Treinverkeersleider, meld je dan aan voor deze presentatie.

UWV: actueel, betrokken en midden in de maatschappij

UWV: actueel, betrokken en midden in de maatschappij

INSCHRIJVING GESLOTEN

Woensdag 11 november 13.00-14.00, 14.00-15.00 en 15.00-16.00

We nemen jullie mee in het verhaal van UWV. Een dynamisch bedrijf waar 19.000 mensen werken. We hebben kantoren door het hele land. Wij voeren taken uit op het gebied van werk, sociaal medische zaken, uitkeren en het beheer van gegevens. ‘Ieder mens wil meedoen, UWV werkt aan een samenleving, die voor ons allemaal werkt’. Hoe doen wij dat; midden in de hectiek van de sociale zekerheid.  Onze strategie voor de komende jaren: vertrouwen in vakmanschap. Uitbouwen van je deskundigheid, regisseur zijn over je eigen loopbaan. Zeker in deze tijd vraagt dat flexibiliteit, creativiteit en oplossend vermogen. ‘Zinvol werk met een inhoudelijke uitdaging’, dat vind je bij UWV.  

Meer weten over werken bij UWV? Schrijf je in voor één van de presentaties op 11 november. We gaan graag met je in gesprek.

Rabobank Growing a better World together!

Rabobank ‘Growing a better World together!

INSCHRIJVING GESLOTEN

Donderdag 12 november 14.00-15.00

De Rabobank is een bank voor en door klanten. We zijn één van de grootste financiële instellingen ter wereld en tegelijkertijd zeer betrokken op lokaal niveau. Ons doel is klanten helpen met het realiseren van hun ambities. Daarbij willen we een substantiële bijdrage leveren aan het welzijn en de welvaart in Nederland en aan het duurzaam voeden van de wereld.

Vacatures zijn er voornamelijk in de omgevingen van CDD (Customer Due Dilligence) en IT (Informatietechnologie).Rabobank zoekt naar mensen met lef en volharding! Wil je werken aan een wereld waarin iedereen genoeg en gezond te eten heeft? Maar ook aan een land waarin gelukkige mensen wonen, werken en ondernemen? Meld je dan aan voor onze bedrijfspresentatie op 12 november om 14.00. We ontmoeten je graag!

Werken bij Ecolab

ecolab

Werken bij Ecolab

Donderdag 12 november 15.00-16.00

 

INSCHRIJVING GESLOTEN

 

Bij Ecolab gaan wij enkele van ’s werelds meest betekenisvolle uitdagingen aan.  Wij leveren kritische inzichten en innovatieve oplossingen om onze klanten te helpen schoon water, veilig voedsel, overvloedige energie en een gezonde omgeving te bereiken. 

Deel jij onze passie voor het beschermen van mensen en vitale (hulp)bronnen? Ontdek Ecolab en de carrièremogelijkheden die binnen onze organisatie mogelijk zijn.

Werken bij G4S

Werken bij G4S

INSCHRIJVING GESLOTEN

 

Vrijdag 13 november 10.00-11-00

G4S maakt ieders woon-, werk- en leefomgeving veiliger als wereldmarktleider in veiligheids- en beveiligingsoplossingen. Dit doen we door nauwe samenwerking met klanten en ketenpartners, verregaande kennis over diverse sectoren én door continu te investeren in gekwalificeerde mensen en waardevolle innovaties.

Bij G4S werken wereldwijd ruim 540.000 medewerkers in ongeveer 90 landen, waarvan ruim 6.500 in Nederland. Dat biedt jou volop kansen! Door onze veelzijdige dienstverlening hebben wij een groot scala aan carrièremogelijkheden. Van beveiliger tot sales consultant en van manager tot IT specialist. Op onze werken bij G4S website (www.werkenbijg4s.nl) vind je naast onze vacatures ook alles over G4S als werkgever, jouw collega’s en onze arbeidsvoorwaarden.

 

16-20 november mobiliteitsworkshops

VOL Anders (om)denken

Anders (om)denken

DEZE WORKSHOP IS VOL

 

 

Maandag 16 november 10.00-11.00

We doen het allemaal wel eens en het gebeurt vaker dan je denkt: het denken in belemmeringen. Maar zijn het ook echt belemmeringen of denk je het alleen? In deze workshop kijken we samen naar de andere kant: wat zijn de mogelijkheden en kansen. Wat als het wel kan? 

 

Hoofd opruimen

Hoofd opruimen

Maandag 16 november 13.30-15.00

 INSCHRIJVING GESLOTEN

“Hoofd opruimen” helpt je om structuur aan te brengen en zo je stress te reduceren.

Als je functie ophoudt te bestaan, kan het zijn dat je hoofd overloopt doordat er zoveel op je afkomt. Je moet op zoek naar iets nieuws, omscholen, hebt angst voor inkomstenverlies, enzovoort.  Vele gedachten en emoties die ineens opdoemen. Alles loopt door elkaar in je hoofd, waardoor je het overzicht kwijtraakt en merkt dat je energie minder wordt om actie te ondernemen.

Leer in deze workshop denkbeeldig je hoofd op te ruimen!

Hoe? Door visualiseren structureer je jouw onderwerpen die je bezighouden, geeft ze bewust een plek of ruimt ze op. Eigenlijk net als wanneer je je kamer opruimt en bepaalt waar wat komt te staan en wat je weggooit.

Ervaar ruimte en energie door een opgeruimd hoofd op weg naar je nieuwe baan!

 

Denk je aan een carrière switch? Leren en werken in Coronatijd

Leren en werken in coronatijd

Denk je aan een carrière switch in het corona tijdperk? 

INSCHRIJVING GESLOTEN

Dinsdag 17 november 10.00-11.00

Dit webinar is gericht op werknemers die zich willen oriënteren op hun mogelijkheden op de veranderende arbeidsmarkt als gevolg van de corona crisis.

Tijdens dit webinar laten we zien welke stappen je kan doorlopen met jouw loopbaanoriëntatie.

We geven onder meer antwoord op de volgende vragen”

  • Welke instrumenten kunnen mij helpen met het ontdekken van mijn competenties en hoe kan ik daar gebruik van maken?
  • Welke beroepen passen bij mijn competenties?
  • Welke beroepen bieden de meeste kans op werk?
  • Waar moet ik aan denken bij een carrière switch?
  • Wat heb ik nodig om deze stap te maken?
  • Welke financieringsmogelijkheden zijn er voor scholing?
  • Welke vorm van kosteloze scholing zijn er?
  • Hoe kan het Leerwerkloket Utrecht me hierbij helpen?

Wil je een (vervolg)stap zetten met jouw loopbaan oriëntatie?

Meld je dan aan!

Ontdek jouw Ikigai

Ontdek jouw Ikigai, BaazZ

Dinsdag 17 november 11.00-12.00

INSCHRIJVING GESLOTEN

Deze Japanse aanpak helpt jou te ontdekken waar jij ’s morgens vroeg je bed voor uit komt. Waar ben je goed in, waar hou je van en wat wil je nou eigenlijk toevoegen aan deze wereld? Aan de hand van het Ikigai model laten we je zien hoe jij in deze veranderende wereld op zoek kunt gaan naar échte werkmotivatie!

De boekenclub Lessen in zelfmotivatie en inspiratie

De boekenclub – Lessen in zelfmotivatie en inspiratie

Dinsdag 17 november 12.00-13.00

INSCHRIJVING GESLOTEN

In deze workshop laten we je zien hoe je zelf aan de slag kunt gaan om te leren en jezelf te ontwikkelen.

Een zelfbedachte “summer school” leidde tot het lezen van 10 inspirerende boeken in 10 weken. Je krijgt in deze leuke workshop een mooi overzicht van opgedane inzichten en lessons learned. Vervolgens maken we de stap naar wat je zelf kunt doen om te leren of inspiratie op te doen en zo pro-actief met je loopbaan bezig te zijn.

Bewegen door stil te staan

Bewegen door stil te staan

Dinsdag 17 november 14.00-14.45

INSCHRIJVING GESLOTEN

Juist in deze bijzondere en turbulente tijd is het belangrijk om even stil te staan voordat je verder beweegt in je loopbaan.

Wat is echt belangrijk?

Tijdens deze workshop krijg je praktische oefeningen vanuit Mindfulness en ACT die je helpen bij het maken van voor jouw betere keuzes.

Stilstaan ->wat is belangrijk? -> betere keuzes -> bewegen naar meer werkgeluk!

Loopbaancafé, in gesprek over bevlogenheid in je werk

Het Loopbaancafé, in gesprek over bevlogenheid in je werk

Dinsdag 17 november 15.30-16.30

INSCHRIJVING GESLOTEN 

Wat betekent voor jou bevlogenheid in je werk, in je leven? Wanneer ben jij bevlogen, welke kwaliteiten zet je dan in? Welke (loopbaan)waarden zijn voor jou van belang?

In deze tijd van veel thuis werken mis je wel eens het goede gesprek bij het koffieapparaat, de informele pauzes met je favoriete collega, het snel schakelen door even je stoel om te draaien en je vraag te stellen. Hoe ga jij in deze tijd om met je bevlogenheid, hoe houd jij plezier in je werk en hoe blijf jij je ontwikkelen. Tijdens deze bijeenkomst word je uitgenodigd voor een uitwisseling over dit thema, onder het genot van een kop koffie of thee aan je eigen keukentafel.

Waar zijn nu de banen?

Waar zijn nu de banen?

Woensdag 18 november 9.30-10.30

INSCHRIJVING GESLOTEN

De arbeidsmarkt verandert als gevolg van de Coronacrisis in een razend tempo. Nieuwe kansen ontstaan en andere mogelijkheden doen zich voor. Aan de andere kant liggen ooit groeisectoren en stabiele omgevingen op hun gat. Sommige organisaties weten van gekkigheid niet meer waar ze de mensen vandaan moeten halen, terwijl andere bedrijven de heftigste reorganisaties ooit moeten doorvoeren. Weinig is meer wat het was tot voor een half jaar geleden….. 

Waar zijn NU de banen? Welke sectoren, welke organisaties, welke regio’s? Welke expertise/kennis en ervaring is veel gevraagd? Via welke kanalen vind ik de banen? En, hoe blijf ik de concurrentie voor? 

Marjolein van der Meulen (student Psychologie en Arbeid) en Liesbeth Schurink-Verton (Adviseur Arbeidsmarkt Focus Nederland / Human TotalCare) gaan in op de huidige arbeidsmarkt. Na een duo-presentatie met heldere slides is er ruimte voor vragen en interactie. 

Schrijf je loopbaan

Inspiratie-workshop Schrijf je Loopbaan®

Klimmr – 21 woningcorporaties in regio Utrecht

Woensdag 18 november 09.30-10.30

INSCHRIJVING GESLOTEN

Schrijven is een langzame manier om je sneller dan je verwacht bij nieuwe inzichten te brengen doordat je je innerlijke wijsheid aanspreekt. In deze workshop van 2 uur maak je kennis met het “loopbaan-schrijven” en kan je zelf ervaren hoe deze werkvorm bij jou past.

Zoek jij nieuwe inspiratie in je werk of loopbaan?
Wil je uitzoeken wat echt bij je past? En met meer energie je werk doen?

Wil je je verder ontwikkelen, maar weet je niet goed in welke richting?

Doe dan mee aan de inspiratie-workshop Schrijf je Loopbaan® en ontdek
hoe het “schrijven” jou hierbij kan helpen! Tijdens de workshop maak je kennis met verschillende inspirerende opdrachten, gericht op jouw wensen en verlangens.

VOL Succesvol solliciteren goede vacature-analyse

Succesvol solliciteren begint bij een goede vacature-analyse

DEZE WORKSHOP IS VOL

Woensdag 18 november 10.00-11.00

INSCHRIJVING GESLOTEN

Solliciteer met de nieuwste inzichten op het gebied van neurowetenschap; de werking van het onbewuste brein en de invloed daarvan op beslissingen van werkgevers. De methodiek is door USG Restart ontwikkeld en leert je een fundamenteel andere manier van solliciteren. Dit geeft je een voorsprong op andere werkzoekenden. In deze introductie workshop krijg je sleutels aangereikt waarmee jij slimmer leert solliciteren. Pak zelf de regie in jouw sollicitaties, maak slimme analyses van vacatures en bel vol zelfvertrouwen de werkgever over de vacature.

De boekenclub Lessen in zelfmotivatie en inspiratie

De boekenclub – Lessen in zelfmotivatie en inspiratie

Dinsdag 18 november 12.00-13.00

INSCHRIJVING GESLOTEN

In deze workshop laten we je zien hoe je zelf aan de slag kunt gaan om te leren en jezelf te ontwikkelen.

Een zelfbedachte “summer school” leidde tot het lezen van 10 inspirerende boeken in 10 weken. Je krijgt in deze leuke workshop een mooi overzicht van opgedane inzichten en lessons learned. Vervolgens maken we de stap naar wat je zelf kunt doen om te leren of inspiratie op te doen en zo pro-actief met je loopbaan bezig te zijn.

Visie van een headhunter op veranderingen

 Visie van een headhunter op veranderingen

Woensdag 18 november 14.00-15.00

INSCHRIJVING GESLOTEN

Fallenstein executive search is een headhuntersbureau voor kandiaten op HBO en WO niveau. De wereld van werkzoeken verandert snel. Hoe speelt een headhunter hier op in, en hoe kan je daar op in spelen als je van functie wil veranderen. 

Fit naar je pensioen

Fit naar je pensioen

Woensdag 18 november 15.00-16.15

 

INSCHRIJVING GESLOTEN

Een gerichte bijeenkomst voor vooral medewerkers die richting hun pensioen gaan. Het gaat over pensioen en de mogelijkheden ervan, maar ook over andere financiële zaken die wellicht een rol voor je spelen.

Bewegen door stil te staan

Bewegen door stil te staan

Donderdag 19 november 11.00-11.45

INSCHRIJVING GESLOTEN

Juist in deze bijzondere en turbulente tijd is het belangrijk om even stil te staan voordat je verder beweegt in je loopbaan.

Wat is echt belangrijk?

Tijdens deze workshop krijg je praktische oefeningen vanuit Mindfulness en ACT die je helpen bij het maken van voor jouw betere keuzes.

Stilstaan ->wat is belangrijk? -> betere keuzes -> bewegen naar meer werkgeluk!

Werken bij de IND

Werken bij de IND

donderdag 19 november 10.30-12.00

Werken bij IND doet ertoe. Omdat IND-beslissingen een grote impact hebben op het leven van mensen, zetten onze medewerkers zich dagelijks voor hen in om het verschil te maken. Dat vraagt om flexibele, gemotiveerde en goedgeschoolde medewerkers.

 

Hoofd opruimen

Hoofd opruimen

Donderdag 19 november 13.00-14.30

 INSCHRIJVING GESLOTEN

“Hoofd opruimen” helpt je om structuur aan te brengen en zo je stress te reduceren.

Als je functie ophoudt te bestaan, kan het zijn dat je hoofd overloopt doordat er zoveel op je afkomt. Je moet op zoek naar iets nieuws, omscholen, hebt angst voor inkomstenverlies, enzovoort.  Vele gedachten en emoties die ineens opdoemen. Alles loopt door elkaar in je hoofd, waardoor je het overzicht kwijtraakt en merkt dat je energie minder wordt om actie te ondernemen.

Leer in deze workshop denkbeeldig je hoofd op te ruimen!

Hoe? Door visualiseren structureer je jouw onderwerpen die je bezighouden, geeft ze bewust een plek of ruimt ze op. Eigenlijk net als wanneer je je kamer opruimt en bepaalt waar wat komt te staan en wat je weggooit.

Ervaar ruimte en energie door een opgeruimd hoofd op weg naar je nieuwe baan!

 

Presenteer jezelf met je eigen poster!

Presenteer jezelf op een unieke manier met je eigen poster!

Donderdag 19 november 15.00-16.00

In onze workshop maak je met hulp van een gratis online tool in een paar stappen je eigen online en printbare poster. Hiermee maak je jouw talent en waarde in één oogopslag duidelijk voor werkgevers.

Rol: Welke rol pak jij het liefst op het werk? Wat kenmerkt jouw waarde voor een organisatie?
Drie #: Voor welke talenten of kennis moeten anderen echt bij jou zijn?
Quote: Wat werkt voor jou? Wat motiveert jou in een baan?

 

 

Voorbeeld

poster

Online presenteren met impact

Online presenteren met impact !

Vrijdag 20 november 09.30-12.00

Voor de camera, in een online meeting of presentatie indruk maken met je stem, adem, klank, houding, expressie. Juist in deze tijd zien we een vlucht in het online vergaderen (en dus impact maken). Deze training draagt bij aan jouw persoonlijke effectiviteit en impact online – voor een interessantere presentatie en een grotere persoonlijke impact.

Altijd al willen weten hoe je zelfverzekerd overkomt in een online meeting?

Dit is je kans!

Fit naar je pensioen

Fit naar je pensioen

Vrijdag 20 november 13.00-14.15

 

Een gerichte bijeenkomst voor vooral medewerkers die richting hun pensioen gaan. Het gaat over pensioen en de mogelijkheden ervan, maar ook over andere financiële zaken die wellicht een rol voor je spelen.

Hieronder vind je het inschrijfformulier. Vul je naam en mailadres in, en kies het onderdeel uit de lijst waaraan je wil deelnemen. Als je aan meerdere onderdelen wil deelnemen kan je de pagina verversen en het formulier nogaals invullen. Schrijf zelf de datum en tijdstip in je agenda. Enkele dagen voor aanvang krijg je van ons een de link voor de webinar.

Inschrijven is niet meer mogelijk