06-52406846

Workshops

Pitchen/ Jezelf presenteren

‘Gewoon jezelf zijn’… hoe doe je dat, tijdens een netwerk- of sollicitatiegesprek? Straal je uit, wat je beoogt? Zien mensen wie je bent en wat je in huis hebt? En kun je dat goed onder woorden brengen, op een manier die zowel begrijpelijk als aantrekkelijk is voor de luisteraar?  

Wil je jezelf presenteren (aan een potentiële nieuwe werkgever), dan kun je tijdens deze workshop een elevatorpitch van één minuut geven en die opnemen. Daarbij krijg je persoonlijk advies van Suzanne Bollen. Zij heeft vele Rabo-talenten (t/m groepsdirectieniveau) geadviseerd die serieus werk wilden maken van hun presentatie. Is er een aspect waar je minder zeker over bent? Zijn je lichaamshouding, mimiek, stem/ intonatie, uiterlijk,  inhoud en vorm van je verhaal helpend voor je impact?

Hiermee krijg je de kans om te laten zien wat je in huis hebt. Per workshop kunnen tien mensen een pitch geven, dus pak deze kans aan.

 

Geïnspireerd blijven werken (na je 45e)

Werken geeft je plezier als je doet wat bij je past, waar je passie zit, waar je energie van krijgt, wat je nieuwsgierigheid raakt, wat je zinvol vindt en waarvoor je gewaardeerd wordt.

Vaak gaat de ontwikkeling van je loopbaan ’vanzelf’ in het begin van je carrière. Je gaat in op mogelijkheden die op je pad komen. Alles lijkt nog mogelijk.

Wanneer je eenmaal midden veertig bent, ontwikkel je je meestal niet vanzelf als er geen externe noodzaak is. Wellicht wekt de oproep ‘Neem de regie over je loopbaan’ weerstand op. Je hebt je leven en je werk goed voor elkaar en veranderen betekent je huidige situatie op het spel zetten. Waarom zou je dat doen?

Tegelijkertijd bespeur je wellicht enige verveling of onvrede in je huidige baan. Is je werk nog interessant genoeg? Hoe kun jij meer voldoening uit je werk halen?

In deze workshop gaan we aan de slag met jouw werkgeluk.
Wat is voor jou van belang in je werk? Welke mogelijkheden heb je om dat vorm te geven? En in welke mate maak je gebruik van de mogelijkheden die je geboden worden? Wat is er voor jou nodig om geïnspireerd te blijven werken?

Na deze workshop heb je een sleutel gevonden waarmee jij geïnspireerd kunt blijven.

 

 

Op zoek naar een andere baan, Inspireren werkt !

Wanneer loop jij warm voor een baan? Wat inspireert jou? Als je dat weet is het makkelijker zoeken naar de plek waar jij je als een vis in het water voelt. En andersom? Hoe inspireer jij je collega’s? Ook dat is belangrijk om te weten, immers dat is wat jij te bieden hebt in de samenwerking en in een team. In de workshop, ” op zoek naar een andere baan, inspireren werkt!” die ik verzorg op de 23e mei gaan we daarmee aan de slag. Door gerichte oefeningen krijg je nieuwe inzichten waarmee je na de workshop verder aan de slag kan. Je bent van harte welkom.

Gastspreker Alice Peek is HR Businesspartner en heeft ervaring in industriële omgevingen, financiële instellingen en overheid. Betrokken, helder en resultaatgericht zijn de ingrediënten waarmee zij individuen en organisaties op een hoger plan brengt. Daarnaast is zij ook actief als trainer, loopbaan- en life coach.

Alice haalt haar motivatie uit de betrokkenheid bij haar klant en door het leveren van een waardevolle bijdrage. Humor is daarbij onmisbaar! Dat alles geeft haar energie en inspiratie.

Nieuwsgierig geworden? Meld je aan en doe mee!

 

 

Kracht van je gedachten

Onbewuste overtuigingen zijn gedachten die we hebben over onszelf en de wereld om ons heen. Deze gedachten zijn bepalend voor de manier waarop we op onze omgeving reageren en hebben invloed op hoe we ons voelen. Ze zijn krachtig en vaak je leven lang ingesleten; heb je eenmaal een overtuiging gevormd, dan laat je deze niet gemakkelijk meer los.  En zo kan een overtuiging, vaak zonder dat je je daar bewust van bent, onze ontwikkeling of een verandering stimuleren òf in de weg staan. In het laatste geval werkt de kracht van je gedachten dan tegen je. In deze workshop krijg je handvatten om belemmerende gedachten te onderzoeken, uit te dagen en positief om te buigen.

 

 

Mindmap je Toekomst!

Nicoline Mulder & Bregje Muller, loopbaancoaches zorg en welzijn

Wil je eens compleet out-of the box naar je eigen toekomst kijken? In deze energieke workshop ga je met de loopbaancoaches Nicoline Mulder en Bregje Muller aan de slag met mindmappen.

Met een frisse blik in de toekomst loop je de workshop uit, klaar voor je eerste stap!

 

 

 

 

LinkedinCheck

LinkedIn profiel is belangrijk ingrediënt voor je arbeidsmarktpresentatie.

Tijdens Veilig oversteken in je loopbaan, kunnen bezoekers hun geprinte LinkedIn profiel meenemen zodat een Focus loopbaanadviseur tips kan geven voor verbetering. Doel: Maak je LinkedIn profiel zo ‘hot’ dat het als een warm broodje over de toonbank gaat! Focus verkoopt geen zoete broodjes; we begeleiden mensen naar een baan.

print je LinkedIn profiel door de volgende opties te selecteren: IK > profiel weergeven > meer > opslaan als .pdf > open of save > afdrukken

 

 

Robotisering van processen

In deze workshop legt Thomas Geurts, Senior Medewerker Klantenadministratie, uit wat robotisering precies is. Ik heb het dan niet over het robotiseren van fabrieken en productieprocessen, maar softwarematige robotisering van administratieve processen die je overal in de organisatie tegen kan komen. Na deze korte uitleg over robotisering (ook bekend als Robotic Process Automation, RPA) wil ik het hebben over hoe wij als Mitros deze “RPA-reis” hebben aangepakt en meegemaakt. Hierin zoom ik in op de gevolgen voor de medewerker. Wat verandert er? Is robotisering een kans, een oplossing, een bedreiging of juist van alles wat? Tenslotte wil ik het hebben over hoe iedereen zich klaar kan maken voor deze nieuwste automatiseringsgolf. Het is namelijk helemaal geen ICT-feestje, robotiseren is relatief makkelijk en uitermate geschikt om op te pakken vanaf de werkvloer!

 

 

Test jouw Microsoft Office Skills in de Trainspot Escaperoom

Op de huidige arbeidsmarkt is er een hele duidelijke trend van ‘weetjes’ naar vaardigheden. Niet voor niets spreekt men over de 21ste-eeuwse vaardigheden! Digitale vaardigheden spelen hierin een steeds belangrijkere rol.

Nog sterker, goede kennis van Microsoft Office (bijv. Word, Excel, Outlook en Access) is cruciaal voor het vinden van een nieuwe baan.

Maar hoe staat het met jouw vaardigheden op dit gebied? Weet jij de code te kraken en te ontsnappen uit de Escaperoom. Doe mee en maak kans op mooie prijzen als gratis trainingen.

Schrijf je in ….. dit is te leuk om te missen!

 

Digitale vaardigheden, waar sta jij?

Vrije inloop bij de stand, gehele dag

Trainspot Office Leercentrum biedt bij hun stand een aantal Microsoft Office testen aan. Binnen een paar minuten weet je op welk niveau jij de belangrijkste Microsoft Office vaardigeden beheerst. Daarnaast bieden wij nog een mooie aanbieding voor alle deelnemers aan dit event…… de moeite waard om even langs te komen.

 

 

Een profielfoto die werkt!

Een goede profielfoto is tegenwoordig niet meer weg te denken in het proces van werven en selectie. Binnen een fractie van een seconde heeft iemand een indruk van je gekregen. Het blijkt dat deze indruk niet of nauwelijks wordt aangepast door tekst of een persoonlijk gesprek. Robert Zwart is portretfotograaf en verdiept zich continu in wetenschappelijke kennis over profielfoto’s. Wil je ook weten hoe jouw volgende profielfoto er uit moet zijn? Kom dan naar zijn presentatie.

Welke koers vaar jij?

Kun jij alle veranderingen in je sector nog bijhouden? Als het niet over technologische veranderingen of gevolgen van langer doorwerken gaat, dan gaat het wel over duurzame inzetbaarheid. Laat jij het maar gebeuren, wacht je af  of hou jij liever de regie van je eigen loopbaan zelf in de hand? In deze workshop maak je kennis met De Koerskaart die je bewust maakt van de veranderingen op de arbeidsmarkt en je laat nadenken over hoe je dit kunt bijhouden. Blijf je eigen koers varen en kies voor deze workshop!

 

 

De Route naar jouw Droombaan

Krijg jij nog energie van je werk? Weet je al een tijd dat je huidige baan niet meer bij je past? Blijf je maar in rondjes draaien met de vragen: wat vind ik echt leuk om te doen en hoe vind ik de baan die bij mij past?

Wil je een antwoord op deze vragen? Kom dan naar de workshop ‘De Route naar jouw Droombaan’ en zet de eerste stap op weg naar die droombaan.

Ik ben Mirjam Wisselaar en zelf heb ik mijn droombaan gevonden. Ik begeleid mensen met een volgende stap in hun loopbaan. Zo bepalen we samen wat die volgende stap kan zijn en help ik met alles wat komt kijken bij het solliciteren.
Voor mij was het een lange weg om mijn droombaan te vinden, maar ik heb uiteindelijk met ondersteuning van een loopbaanadviseur werk gevonden dat heel goed bij me past, waardoor ik nu iedere dag fluitend aan het werk ga.

In deze workshop ga je ervaren hoe de route er naar jouw droombaan uitziet. En leer ik je uit welke stappen de route naar jouw droombaan bestaat.

Het wordt een interactieve sessie, waarin ik stukjes theorie en een paar oefeningen met elkaar afwissel.

Ik ontmoet je graag op 23 mei!

Hartelijke groet,
Mirjam Wisselaar

 

Succesrecept voor het vinden van werk

Er zijn allerlei omstandigheden die van invloed zijn op het vinden van werk. Als je weet hoe je die kunt veranderen kun je jouw kansen op succes vergroten.

Voor de hand liggend is bijvoorbeeld het opschroeven van je woon-werk afstand. Als je verder wilt reizen wordt je kans op een baan groter. Zo zijn er nog veel meer zaken die je kunt aanpassen waardoor je arbeidsmarktkansen worden vergroot.

Wil je weten aan welke knoppen je nog meer kunt draaien om snel werk te vinden? Kom naar onze workshop: Succesrecept voor het vinden van werk.

 

Wandelen naar Santiago voor je loopbaan

Kan een wandeling naar Santiago je op weg helpen in je persoonlijke- en loopbaanontwikkeling. De SVB heeft het sinds 2016 opgenomen als ontwikkeltool voor duurzame inzetbaarheid. Meer dan 50% van de medewerkers die gelopen hebben zijn daarna gaan bewegen naar een andere functie, zowel in- als extern, of is er meer balans gekomen in de huidige functie. Nagenoeg iedereen geeft aan dat ze nu zaken makkelijker aankunnen. Verder dat ze beter kunnen relativeren, beslissingen door nemen en grenzen beter aangeven. Ook het achterlaten van ballast uit het verleden werd regelmatig genoemd. Nieuwsgierig? Kom dan naar een van de twee workshops om te horen hoe we dit doen en wat deze wandeling inhoud. 

 

 

Duurzaam aantrekkelijk met TalentWheel The Game

Deze interactieve en energieke training is bedoeld om je te inspireren en na te laten denken over 21-ste eeuwse vaardigheden. De inhoud van de training wordt bepaald door de 4 pijlers van het TalentWheel:

  • Eigen regie,
  • Verandervermogen,
  • Sociale vaardigheden en mediawijsheid

Tijdens de training krijg je stellingen voorgelegd. Deze stellingen corresponderen met de 4 verschillende spaken van het TalentWheel. Door een keuze te maken uit welke stelling  het meest of minst van toepassing op jou is, krijg je inzage in waar je goed in bent, waar je ontwikkelkansen liggen, hoe duurzaam inzetbaar je bent. En wat er eigenlijk zo belangrijk is aan 21-ste eeuwse vaardigheden.  

 

 

H O O F D O P R U I M E N

Probeer in een volle kamer nog een tafel erbij te stoppen. Dat lukt niet! Je moet eerst die kamer opruimen als die te vol is. En zo werkt het ook met je hoofd. Alles wat je moet leren en onthouden heeft een plekje in je hoofd nodig. Zit je hoofd vol met gedachtes, taken, ruzies, verdriet, blijdschap en andere dingen, dan wordt het druk in je hoofd! Je loopt over, voelt stress, vergeet. 

Met hoofd opruimen breng je structuur aan en je creëert ruimte. Dat doe je door te tekenen. Je geeft zelf aan wat een handige plek is om informatie op te slaan. Binnen of buiten je hoofd. Wat je een plek geeft en wat je opruimt omdat het niet meer nodig is. Resultaat: betere concentratie en rust. 

Iedereen is uniek en heeft zo zijn eigen voorkeuren. Jij bepaalt zelf. Daarom werkt dit écht, al kost het maar een uur!

 

 

 

Weet jij wat jouw talenten en drijfveren zijn?

Wat geeft of kost jouw juist energie? Wat gaat jouw van nature makkelijk af? En waar kom jij je bed voor uit? Vaak is dat best lastig om van jezelf te benoemen, maar wel heel belangrijk om rekening mee te houden in jouw loopbaan! 

Kom langs bij Re start, doe een gratis Talentscan en krijg een persoonlijk gesprek over jouw Talentpaspoort

 

 

Succesvol zijn met het beste van mij

Het beste van mij ….

  • kennen en laten zien in gesprekken,
  • inzetten om energiek te blijven in het zoekproces naar een nieuwe baan,
  • benutten om authentiek en succesvol te zijn (in werk en prive),
  • koppelen aan doelen om resultaten te behalen.

Ken en benut je strengths. HOE bereik jij jouw doel? Wat is de manier die bij je past? Wat kan je goed en geeft je energie?

Imago

Zou je wel eens willen weten……
hoe je overkomt op anderen?
hoe je jouw imago zou kunnen versterken?
hoe je zelfverzekerd over kunt komen?
wat jou uniek maakt?
hoe je beter gehoord kunt worden?

In deze workshop ga je interactief en met een klein groepje deelnemers in gesprek met elkaar over jouw huidige en het gewenste imago.

Imago is een combinatie van de binnenkant, buitenkant en hoe je overkomt op anderen. Als deze 3 elementen elkaar versterken dan zien mensen wie je bent, welke kwaliteiten en talenten je bezit en hoe je dit door middel van jouw persoonlijke presentatie kan laten zien en communiceert aan anderen. Ontzettend belangrijk om in te kunnen zetten bij de volgende stap in je loopbaan.

In deze workshop ga je op een positieve manier feedback geven aan elkaar over hoe je elkaar ziet op basis van een zelf gekozen imagovraag. Je geeft elkaar tips over hoe je tot het gewenste imago kan komen.

Wat brengt deze workshop jou?
– Deze workshop laat zien hoe bijzonder je bent door de ogen van een ander;
– Je krijgt inzicht in wat imago is, wat het belang is van een positieve eerste indruk en hoe je jouw imago op een gewenste manier kunt vormgeven;
– Het vergroten van zelfvertrouwen en zichtbaarheid;
– Effectievere communicatie;
– Nieuwe inzichten en bewustwording van hetgeen je uitstraalt;

 

Workshop Netwerken

Waarom is netwerken belangrijk? En hoe netwerk je op een manier die bij jou past? Tijdens deze interactieve workshop maak je kennis met de principes en kenmerken van netwerken in sneltreinvaart. Handvatten en tips gegarandeerd!