06-52406846

Terugblik Werk en Zingeving

2 November 2021

Terugblik Werk en Zingeving

Spetterende doorstart

Mobiliteit Utrecht sluit 2021 af met een succesvol netwerkevent met als thema Werk en Zingeving, aangestuurd door gastorganisatie en deelnemer de Rabobank. De hybride webinar bleek een veelbelovende hernieuwde kennismaking.

Begin november werd deze sessie gehouden, en ondanks het feit dat het online moest, sprankelde het van begin tot eind, met bevlogen sprekers, een enthousiast publiek (120 deelnemers!) en een fijne sfeer. ‘Hét bewijs dat we er als netwerk klaar voor zijn om ook in 2022 elkaar te blijven ontmoeten en inspireren,’ vertelt Joke de Waal- van Hees namens de Rabobank.

Betrokken deelnemers
Thema van de bijeenkomst was ‘Werk en zingeving: Hoe belangrijk is dat?’ Al snel bleek dat het onderwerp leefde. ‘Veel mensen waren betrokken aanwezig, vast ook door de inspirerende sprekers die er waren,’ blikt Joke de Waal – van Hees terug.

Aandacht voor medewerkers
Een van de sprekers was Janine Vos (CHRO Rabobank) die haar visie op werk en zingeving gaf. Zij stipte aan wat bij veel werkgevers speelt: hoe besteed je aandacht aan medewerkers die op afstand werken, hoe zorg je dat medewerkers lekker in hun vel zitten? Uit verschillende onderzoeken blijkt immers dat resultaten stijgen als medewerkers goed in hun vel zitten.

Verbinding is key
Spreker Heidi Janssen benadrukte nog eens dat verbinding key is. Als medewerkers zich verbonden voelen met het werk, collega’s en het doel van de organisatie, voelen ze zich prettiger. Ons doel moet niet zijn de meest concurrerende economie te hebben, maar de beste plek te zijn om te werken!

Echt luisteren
‘Ik vond het mooi om te zien hoe het niet alleen bij zenden bleef, maar hoe we ook concrete tips kregen en met elkaar van gedachten konden wisselen. Persoonlijke aandacht aan elkaar geven kan, ook in de coronatijd. Besteed de eerste vijf minuten van een Teams-vergadering eens aan een persoonlijk onderwerp. Hoe is het met je gesprekspartner(s)? Hoe was het weekend, hoe is het echt? We gaan zeker met het online werken zo snel de inhoud in. Echt luisteren kan het verschil maken,’ vertelt Joke de Waal – van Hees. ‘Bij de Rabobank, vertelde Janine, is nu gepoogd in ieders agenda een lunchpauze te zetten. Misschien lukt het niet altijd om je er aan te houden, maar probeer het als het kan. Even een uurtje uitloggen kan heel verfrissend zijn.’

Een mooi 2022
Natuurlijk hoopt iedereen dat we in 2022 weer sámen kunnen lunchen, in real life kunnen vergaderen en dat we een event als dit gezellig ‘in het echt’ kunnen doen. Joke de Waal – van Hees: ‘We weten niet of het zal kunnen. Daarom is het zo waardevol om te zien dat we elkaar weten te vinden, en dat we bevlogen zijn om dit netwerk in de lucht te houden. En persoonlijk zou ik willen zeggen: houd elkaar in de gaten. Bel die collega eens, of maak een wandelafspraak. Die verbinding is belangrijk, of er nu wel een groot event in het echt kan of niet. Laten we er een mooi nieuw jaar van maken. Tot in 2022!’

Meer weten Volg deze link op youtube